De watersportvereniging opent seizoen 2015!

De watersportvereniging opent seizoen 2015!

Beste leden.

In de maand maart krijgen de meeste van ons weer de watersport kriebels. De dagen worden langer, het weer wordt weer aangenaam en over een paar weken gaat ook de haven weer open. Sommigen van ons zijn al weer bezig met de nodige voorbereidingen om de boten straks weer geschuurd, gelakt en gepoetst in de havenbox te kunnen schuiven. Wat een lekker vooruitzicht om binnenkort weer lekker de zeilen te kunnen hijsen en de boot op het kompas richting Pampus te sturen.

Terugblik

Als bestuur wordt er al weer een tijdje gewerkt aan komend seizoen. Om iedereen weer op de hoogte te stellen van het reilen en zeilen van de vereniging eerst maar een korte terugblik op seizoen 2014.

De groei die voor seizoen 2013 gesignaleerd werd heeft zich ook in 2014 doorgezet. Het aantal deelnemers aan de zeillessen in seizoen 2014 lag weer een stuk hoger dan voorgaande jaren. Op negentien zondagen en woensdagen was het voor de groep vrijwilligers flink aanpoten om de ongeveer negentig inschrijvingen voor de zeillessen van instructies te voorzien. Een flinke stijging van deelnemers was waar te nemen in zowel de groepen van de aller jongsten in de optimisten en de ouderen in de sunfish groepen.

Zeillessen

foto-aangp

De zeillessen werden dit jaar voor het eerste gegeven door een vaste groep instructeurs vanuit de eigen vereniging. Een groot aantal enthousiaste leden was meer dan bereid om een aantal uren in het water te staan om op de zondag les te geven aan de vele kinderen en ouderen uit Muiderberg en omstreken.

De betrokkenheid en het enthousiasme van de vele leden die hierbij afgelopen seizoen een steentje hebben bijgedragen was echt bewonderenswaardig en uniek voor deze vereniging. Watersporters hebben blijkbaar toch heel veel over voor elkaar en hun hobby. Voor de jeugd uit ons dorp en de randgemeenten is het echt een fantastisch seizoen geweest waarin heel veel plezier is beleefd en vooruitgang is geboekt in het zeilen.

De middelen voor het lesgeven waren dit seizoen ook prima voor elkaar. Door de aanschaf van vier polyethyleen Bleu Dragon optimisten en de eerder aangeschafte optimisten was er voor de jeugd een vloot van zeven prima boten beschikbaar. De Sunfish-vloot voor de hogere groepen jeugd en de oudere jongeren is gestart met een vijftal opgeknapte boten die gedurende het seizoen aangevuld waren tot zeven stuks. Om goed les te geven en de veiligheid te garanderen was de aan het begin van het seizoen aangeschafte motorboot altijd paraat.

De lessen bestonden ook dit jaar uit een vaste opzet waarbij de eerste 10 minuten werd besteed aan theorie les aan de kant, gevolgd door zeilles in het water met varen in de uitgezette zeilbanen, waarbij in de laatste tien minuten afsluitend wedstrijdje werd gezeild of een spel werd gespeeld. Afsluitend kregen de deelnemers een hapje en een drankje. Gedurende de dag konden ook de ouders met een kopje koffie op het stand genieten van de vorderingen van hun kroost. De dag werd vrijwel altijd afgesloten met een gezellige borrel of barbecue voor de ouders en de volwassen zeilers.

Beach lunch 2014

Beachlunch2014 WSV Muiderberg

 

Een wederom absoluut hoogtepunt was ook dit jaar de traditionele beach lunch, georganiseerd door Leontien de Roo en Saskia Souverijn. De dames hadden vrijwillig de organisatie op zich genomen en de professionele catering van Bas Balledux weten te regelen. Aan lange tafels op het strand in het zonnetje serveerde Bas en kompaan na afloop van de zeillessen een heerlijke maaltijd. Het was een zeer geslaagde zondag met lekker weer, heerlijk eten en prima wijn.

 

De Hemelvaart en Slag om ‘t hooft

De “slag om het Hooft” was dit jaar voor het eerst samen met “de Hemelvaart” een wedstrijd met een winnaar van “The best out of two”. Beide evenementen waren druk bezocht en het fanatisme onder de deelnemers was nog hoger dan voorgaande jaren. “Raaf den Hartog” was dit jaar de verdiende winnaar van de Wisselbeker. Komend jaar zullen wij dezelfde wedstrijden organiseren, echter met een kleine aanpassing in de clubrating.

Zeilkamp 2014

Dit jaar kende het kamp weer een uitgestelde datum. Het was even spannend of het kamp nu wel door kon gaan. Met het definitieve afstel van kamp 2013 was iedereen erop gebrand om het evenement wel door te laten gaan. Het weer was niet optimaal, maar het weekend programma inclusief de carrousel was dit jaar hilarisch met als extra attractie de zwembadenrace.

Met redelijk weer en een beetje zon is de hele vloot inclusief het “sunfish-vlot” richting de kamp locatie gevaren. De zeillessen en de spelen werden in zijn geheel gehouden op de overnachtingsplek aan het eind van de dijk.

De wind was pittig op zaterdag waardoor de fanatieke zeilers zich lekker konden uitleven. ’s Avonds lekker gebarbecued en een geslaagd nachtspel gespeeld in het bos. Diep in de nacht met z’n allen geslapen in tentjes en ’s morgens ontbijt en de traditionele ochtend boot camp.

Met harde wind zijn de boten en het vlot met alle deelnemers weer terug naar de haven gevaren. Wij kijken terug op een zeer geslaagd weekend kamp met veel plezier en gezelligheid.

Seizoen 2015

Het seizoen is voor ons begonnen toen een acceptatie van het schipholfonds ons uit de winterslaap wakker maakte.

Schipholfonds

De brief die opgesteld was en waarin een donatie werd gevraagd voor de aanschaf van nieuwe boten was één Schiphol fonds WSV Muiderbergvan de zestien uit de vijfentwintig aanvragen van geselecteerde verenigingen. De prima geregelde en leuke middag op Schiphol leverde ons een bedrag op van € 6.000,- . Dit bedrag moet besteed worden aan de uitbreiding van de vloot. Namens alle leden bedanken wij het Schipholfonds voor deze gulle gave.

Het programma 2015

Voor het nieuwe jaar is het Jaarprogramma WSV Muiderberg 2015  weer opgesteld. Veel onderdelen van het programma zijn herkenbaar. Onze favorieten zoals “de Hemelvaart” en “Slag om ’t Hooft” en het zeilkamp zijn ook dit jaar weer onderdeel van het programma.

Een nieuw item betreft de American BBQ welke vaker en spontaan eenvoudig is te realiseren en waarbij iedereen welkom is om deel te nemen.

Besloten is om dit jaar voor de doordeweekse zeillessen de woensdag avond in te ruilen voor de donderdag avond. Deze avond wordt dan niet meer gebruikt voor zeillessen, maar voor het zeilen van wedstrijdjes.

Algemene ledenvergadering

Het eerste evenement dit seizoen betreft de jaarlijkse ALV. Op 10 mei 2015 vanaf 16:00 uur zal op het strand of bij de Zeemeeuw de jaarlijkse ALV gehouden worden. Alle leden zijn hierbij van harte welkom. Uw inbreng is van belang.

De website.

Om het nieuwe seizoen helemaal fris en fruitig te beginnen is de complete website aangepast, verbeterd en vernieuwd. Het aanmelden van de zeillessen en de verschillende evenementen kan via deze site en gaat vanaf vandaag van start. Wacht niet te lang met aanmelden, want voorgaande jaren laat zien dat het enthousiasme groot is en de groepen snel vol raken. De inschrijving voor de zeillessen sluit eind april.

Buiten de website wordt verder ook via Facebook en Twitter de nodige informatie gedeeld. Om de ontwikkelingen van vereniging goed te volgen raden wij aan om ook dit jaar de website goed in de gaten te houden. Ook wijzigingen in het programma zullen hierop kenbaar gemaakt worden.

Slot

Om ook dit jaar weer te laten slagen zijn wij natuurlijk grotendeels weer afhankelijk van de aangeboden hulp vanuit de leden van de vereniging. De vaste club instructeurs, wedstrijdsecretariaat, walcommissie, BBQ meesters, klus en onderhoud leden zullen weer persoonlijk benaderd worden met het verzoek ons te ondersteunen met het ambitieuze programma voor 2015. Vele handen maken licht werk dus wij zien ernaar uit om er samen met jullie een prachtige zomer van te maken.

 

Groet,

Het bestuur van de Watersportvereniging Muiderberg