Het Onderhoud Van De Vloot

Het Onderhoud Van De Vloot

Na de fijne mooie zomer van 2015 was onze vloot Sunfishes bikkelhard aan onderhoud toe. Het bestuur had het voor elkaar gekregen om achter de bakkerij een ruimte te betrekken, waar we warm en droog aan de bootjes konden schuren.

 

Ted en Joris waren al vol in de weer met het dichten van gaten en schuren van rompen. Verder wordt al het houtwerk van de roeren en zwaarden geschuurd en gelakt, of in zijn geheel vervangen.

brillen en handschoenen heren!
brillen en handschoenen heren!

Afgelopen februari mochten geïnteresseerde leden een workshop ‘Bootjes repareren, hoe het wel moet’ doorlopen onder de bezielende leiding van Kees Dik. Hij leerde ons direct dat een veiligheidsbril en handschoenen toch echt een must waren. Nu waren alle aanwezige heren van een zekere leeftijd dus met de brillen zat het wel goed. Alleen deden de handschoentjes ons denken aan een onderzoek wat heren van een zekere leeftijd moeten ondergaan, maar de rust keerde snel weer terug.

Kees liet ons verschillende soorten harsen en polymeren zien die ook weer voor verschillende grote van gaten in de romp gebruikt moeten worden. Hij gaf tips over hoe je de romp kon opschuren. Ted liet zijn schuurmethode nog zien, die weliswaar erg lang duurt, maar een verbluffend babybilletjes resultaat geeft. De romp werd echt als nieuw! Zeer leerzaam allemaal. Daarna mochten we zelf aan de slag en storten we ons op de twee klaarliggende Sunfishes om het geleerde in de praktijk te brengen. Gelukkig had Ted later die week nog tijd om een en ander te herstellen.
Via deze weg willen wij Kees heel hartelijk bedanken voor de leerzame avond.