Inschrijving zeillessen en planning watersportseizoen 2024

Beste leden,

Het is zover: we zijn gestart met het nieuwe watersportseizoen en we hebben heel veel leuke plannen!

Afgelopen dinsdag was de algemene ledenvergadering. Tijdens de ALV hebben we Charlotte van Bree en Saskia Koning bedankt voor hun inzet in de afgelopen jaren. Met hun opvolgers Marije Wiss (secretaris) en Patrick Smelt (penningmeester) aan boord hebben we vooruitgekeken naar het nieuwe watersportseizoen. 

Zaterdag 6 april halen we alle boten uit de winterstalling. Een week later, zaterdag 13 april, gaan we aan de slag met schoonmaken en klussen zodat we voor de meivakantie de vloot gereed hebben. Vele handen maken licht werk, dus meld je aan en ben erbij. Wij verzamelen beide dagen om 13:00 uur bij de haven en zorgen voor bier en bitterballen na afloop.

Vrijdag 12 april organiseren we ’s avonds een instructeursbijeenkomst om alle (geïnteresseerde) leden die graag willen lesgeven te vertellen over de plannen en te briefen over hoe we lesgeven. Veiligheid is daarbij het belangrijkste aspect en daarnaast vooral plezier en enthousiasme. Tijd en plaats van de bijeenkomst laten we nog weten.

Vanaf zondag 12 mei beginnen we met de zeillessen (8x op zondag) in Optimisten en Sunfishes voor de jeugd (met minimaal zwemdiploma B). Helaas kunnen we nog niet met zekerheid zeggen of we ook weer lessen aan volwassenen kunnen aanbieden, want dat hangt af van de beschikbaarheid van voldoende instructeurs. De lessen zijn gepland op de volgende zondagen: 12 mei (Hemelvaart), 19 mei (Pinksteren), 26 mei, 2 juni, 9 juni, 16 juni, 23 juni en 30 juni.

Inschrijven kan vanaf nu via deze link: https://www.wsvmuiderberg.nl/zeillessen-2024

Wees er snel bij! We hopen natuurlijk iedereen te kunnen plaatsen, maar ook dit jaar is er weer beperkte capaciteit. Iedereen die zich vooraf vrijwillig aanbiedt voor hulp, krijgt voorrang bij inschrijving voor de zeillessen. Geef bij inschrijving dus vooral aan wat je voor de vereniging wil gaan doen. Denk aan het klaarmaken van de vloot, het geven van de zeilinstructie, walcommissie (dit jaar weer met gebakken eitjes voor de instructeurs), meehelpen met de organisatie van het lustrumfeest, of andere leuke klussen. 

Op de donderdagavonden gaan we dit seizoen ook weer zeilen, start donderdag 23 mei. Ervaren zeilers kunnen zich opgeven en per week bekijken we hoeveel animo er is. Interesse of wil je meer weten? Stuur ons een mail met je telefoonnummer, dan voegen we je toe aan de appgroep.

Ook organiseren we vlak voor de zomervakantie weer een zeilkamp voor de jeugd. Zet zaterdag 6 en zondag 7 juli dus vast in de agenda.

En last but not least, het lustrumfeest om het 50 jarige bestaan van de watersportvereniging te vieren, staat gepland op zaterdag 8 juni. We zoeken nog mensen om hier vorm aan te geven.

Heb je zelf ideeën voor leuke activiteiten, vertel het ons. Dan maken we er een nog actiever en gezelliger seizoen van. Wij hebben er in ieder geval zin in!

Vragen? Mail naar info@wsvmuiderberg.nl of spreek ons aan.

Groet!

Het verenigingsbestuur,

Dirk te Winkel (voorzitter)
Marije Wiss (secretaris) 
Patrick Smelt (penningmeester)
Jerom van Beuzekom (zeilinstructie)
Marijn van Dijk (materiaal)