Jaarprogramma WSV Muiderberg 2018

Jaarprogramma WSV Muiderberg 2018

Met het warmste weekend ooit in april gemeten begint het toch aardig te jeuken bij de zeilliefhebber. Vandaar dat we er een schepje bovenop doen door u alvast het jaar programma voor 2018 te presenteren.

Let op!! Er kan nog niet worden ingeschreven op de evenementen.

Onderstaande is om u alvast lekker te maken voor wat er allemaal te wachten staat.

Je kunt hier het programma downloaden om alvast op de koelkast te hangen.

Jeugdzeilen 5-17 jaar

Optimisten

In navolging van de uitermate geslaagde lesprogramma van vorige jaren organiseren wij ook dit jaar een kennismaking met zeilen en een weekeind zeilkamp.

6 Zondagen een uur zeilen voor de jeugd van 5 tot 11jaar.

Er wordt lesgegeven in 3 groepen, alle groepen zeilen in onze nieuwe blue dragon optimist. Natuurlijk doen alle groepen mee aan het weekeind zeilkamp (aparte inschrijving)

Het behaalde niveau wordt vastgelegd in een certificaat

Groep 1.

Er wordt op een speelse manier lesgegeven zodat je spelenderwijs leert zeilen. Je hebt nog geen of weinig ervaring met het zeilen. Je zit meestal met z’n tweeën in een optimist en zo leer je de beginselen van het zeilen. Tegen het einde van de groep (na 1 of 2 jaar) kan je lekker rond de boeien sturen, begrijp je waar de wind vandaan komt, kan je jouw eigen boot optuigen en voel je je thuis op het water. Het belangrijkste is dat wij daarbij veel plezier maken en het zeilen minder spannend is geworden.

Groep 2.

In groep 2 zeil je alleen in een optimist en zit je altijd goed in jouw boot. Aan het einde van de groep kan je opkruisen, ken je alle zeilstanden en kan je ook wat bijzondere verrichtingen. In deze groep doen we als afsluiting altijd een korte wedstrijd of een van onze zeilspellen.

Groep 3.

In groep drie gaan we echt zeilen en leer je bijzondere verrichtingen. Je kan bij redelijk veel wind de opti in bedwang houden en je bent niet bang om uit de boot te hangen en je kan snel overstag. We gaan oefenen om het nog beter te doen, we doen wedstrijden en we maken kleine tochtjes.

Zeilen 11 t/m 17 jaar

Deze groep vaart in onze vloot met Sunfishes.

In deze groep zeil je met de mensen die al wat ervaring hebben met zeilen en het leuk vinden om nu te leren zeilen in een snellere boot; onze Sunfish. Je gaat elk week een uur met de boot aan de slag en na 6 lessen kan je de boot al goed aanvoelen.

Aan het eind van de les doen we een wedstrijd of sluiten af met een kleine toertocht. Natuurlijk doe je mee met het zeilkamp. (aparte inschrijving)

Zeilen 13 t/m 17 jaar

In deze groep kan je al zeilen in de Sunfish, Wij gaan zeilen in de C2 en uitdagender zeilen. Je gaat tochten maken, wedstrijdjes varen en we gaan minstens een keer waterskiën. Afhankelijk van het weer stellen wij het programma samen.

Bij voldoende inschrijvingen organiseren wij een apart zeilkamp. Hierbij gaan wij waarschijnlijk met onze boten op tour naar een eiland of andere locatie en brengen onderweg de nacht door bij het kampvuur.

Zeilen 16-88 jaar

Zondagmiddag beginners

6 middagen les voor diegene die de beginselen van het zeilen willen leren in een open boot. De aansluitende les voor mensen die op de zondagen een lekker een uur willen zeilen en een wedstrijdje willen varen.

De lessen worden op de zondagmiddag in de Sunfish en de C2 gegeven. Geef goed aan welke zeilervaring je al wel hebt (ook in andere boten /jachten) zodat we je in de goede groep kunnen indelen. De lessen worden in groepen gehouden van maximaal 6 boten. Per groep een uur varen met 15 minuten wisseltijd. Vorig jaar was het enthousiasme groot maar de vraag ook aanzienlijk groter dan het aanbod.

Wees er op tijd bij.

Donderdagavond zeilen (16-88 jaar)

8 avonden lekker zeilen voor de oudere jeugd van 16 tot 88 jaar

Op donderdag avonden lekker zeilen voor onze oudere jeugd. Op de donderdag avonden worden geen lessen gegeven maar gaan we lekker zeilen met of zonder begeleiding. Als we willen zeilen we wedstrijdjes. Hiervoor hebben we nu 8 tot 9 boten tot onze beschikking .

Tijd :19:00 – 20:30 uur

“De Openingswedstrijd” & “De slag om het Hooft”

Ook dit jaar organiseren wij wedstrijden met open inschrijving voor de wisselbeker:

Datum : 20 mei & 9 september

Aanvang : 14.00 uur

Uitreiking en borrel : 16.00 uur

Kosten deelname : gratis

Inschrijving open voor alle open zeilboten en catamarans

Inschrijven via info@wsvmuiderberg.nl

De eerste inschrijvers kunnen gebruik maken van de WSVMuiderberg vloot (Sunfishes C2 en Optimisten)

Kosten:

  • Lessen: € 65,- incl. boot.
  • Avondzeilen: € 55,- incl. boot.
  • Zeilkamp (BBQ) € 15,- p.p.
  • Overige activiteiten: Gratis

Bij de lessen en het avondzeilen zijn zwemdiploma, zwemvest, wetsuit en waterschoenen verplicht. (Tip; wetsuits zijn erg betaalbaar bij de Decathlon )

Alle activiteiten geschieden op eigen risico