Watersportvereniging Muiderberg viert 50-jarig jubileum

Watersportvereniging Muiderberg viert op zaterdag 8 juni haar 50-jarig bestaan met feestelijke activiteiten op het strand van Muiderberg. Dit jubileum markeert een halve eeuw lokale toewijding aan de watersport in Muiderberg en omstreken.

Historie van Watersportvereniging Muiderberg

WSV Muiderberg werd officieel opgericht op in 1974. De eerste activiteiten begonnen echter al in 1972, met skippyballen en roeiboten van Willem Fagel, de toenmalige havenbeheerder. Deze spontane wedstrijdjes voor de kust van Muiderberg waren zo’n succes dat de oprichters besloten een formele vereniging op te richten, met als doel jeugdleden enthousiast te maken voor de zeilsport, wedstrijden te organiseren, zeillessen te geven en gezellige bijeenkomsten op en aan het water mogelijk te maken.

De vereniging groeide snel, naar meer dan 200 leden in 1978. Belangrijke mijlpalen waren de jaarlijkse wedstrijden rond eiland ’t Hooft en de gezellige barbecues op het eiland. In de jaren ’80 introduceerde de vereniging ook het ‘plankzeilen’ en later de spannende Moth-wedstrijden, de eerste draagvleugelzeilbootjes.

WSV Muiderberg tegenwoordig

Muiderberg is vandaag de dag nog steeds een watersportdorp bij uitstek, dankzij de gunstige ligging aan het IJmeer, het toegankelijke strand en het gezellige haventje. De watersportvereniging heeft inmiddels meer dan 350 leden en een vloot van 20 boten. Op zondagen geven enthousiaste leden les aan jonge kinderen in Optimisten en oudere kinderen en volwassenen krijgen les in Sunfishes. Daarnaast organiseert de vereniging jaarlijks een zomerkamp voor de oudste jeugd. Bij alle activiteiten staan veiligheid en plezier voorop.

WSV Muiderberg is al 50 jaar een plek waar jong en oud samenkomen, allemaal met een gedeelde passie voor watersport. Deze hechte gemeenschap maakt de vereniging tot een warme en uitnodigende plek om te leren zeilen en elkaar beter te leren kennen.

Feestelijkheden ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan

Op 8 juni 2024 begint het jubileumfeest om 14:00 uur met “De Slag om ’t Hooft”, de traditionele zeilwedstrijd van WSV Muiderberg. Leden en oud-leden kunnen deelnemen met hun eigen boten of gebruikmaken van de boten van de vereniging. Vanaf 15:00 uur zorgt de beroemde waterglijbaan van de dijk naar het strand voor onvergetelijk speelplezier voor de kinderen. Tussen 16:00 uur en 19:00 uur heffen we het glas en serveren we hapjes, huldigen we de winnaar van de Slag om ’t Hooft-wisseltrofee en zijn er diverse feestelijke activiteiten.