Zeilkamp 2019 uitgesteld

De weersvoorspellingen voor het komende weekend zijn helaas niet erg gunstig. Na ampel beraad en in goed overleg, hebben wij daarom besloten het zeilkamp tot nader order uit te stellen. We zullen alles in het werk stellen om in augustus of september alsnog een leuk en spectaculair WSV-Muiderberg-zeilkamp te laten plaatsvinden en we hopen dan op beter weer en prettiger omstandigheden.

Afgezet tegen de zeer aangename temperaturen van de afgelopen maanden tijdens de zeillessen, wordt het de komende dagen significant frisser en koeler. Daarnaast wordt er zaterdag 6 juli ook nog enige neerslag verwacht. Op zich niet zo’n probleem, maar voor ons tentenkamp mogelijk wel. Ook maakt een relatief lage nacht- en grondtemperatuur het kamperen van zaterdag op zondag tot een pittige uitdaging en een heuse beproeving voor onze junioren.

Zondag 7 juli wordt een dagtemperatuur verwacht van om en nabij de 17C bij een gure noord/noordwesten wind. De gevoelstemperatuur ligt dan lager, zeker op het water. De reeks geplande watersportactiviteiten op zondag maakt dat er nauwelijks tijd is om even lekker op te warmen. Onder de voornoemde omstandigheden koelen kinderen in/op/bij het water aanmerkelijk sneller af. Met name de jongste deelnemersgroep van 6 tot 9 jaar moet het dan ontzien, zo leert de ervaring. Dat wordt dan klappertanden en blauwbekken en we krijgen de kinderen met onze beperkte faciliteiten ook niet snel opgewarmd en gerustgesteld.

Wij begrijpen als geen ander, dat we veel kinderen teleurstellen, maar het kamp moet voor de deelnemers en de begeleiders leuk blijven. Grootste prioriteit heeft het welzijn van alle (!) deelnemers en nu dat dreigt dit weekend in het geding te komen. Wij kiezen er bewust voor om de voornoemde risico’s te mijden; better safe than sorry! Daarom verplaatsen we het zeilkamp graag naar augustus of september van dit jaar.